­

Ripsienpidennykset.
Miten usein huoltoon?

Ripsipidennykset tulisi huoltaa ammattilaisella 2-4 viikon välein. Huoltoväli on yksilöllinen, riippuen luonnonripsien omasta uusiutumistahdista sekä siitä miten kovalle rasitukselle ripset joutuvat. 

Lue lisää ...

Tatuoinnin poisto. Kuinka monta hoitokertaa tarvitaan?

Toimenpidehoitokertoja tarvitaan yleensä keskimäärin 2 - 4. Hoitojen väli tulisi olla vähintään 3 kk. Jos poisto tehdään yksi hoitosarja kerrallaan, hoitokertoja tarvitaan keskimäärin 4-10 ja hoitoväli voi olla lyhyempi, 6-8 viikkoa.

Lue lisää ...

Kestopigmentoinnin - Ohjeet!

Kestopigmentointi tehdään käsityönä, joten kaikilla kestopigmentoijilla on oma tyylinsä ja kädenjälkensä. Ennen pigmentointiin menoa kannattaakin tutustua kestopigmentoijan edellisiin kestopigmentointitöihin, jotta tiedät mitä odottaa. 

Lue lisää ...

Koskee vain meillä tehtyjä pigmentointeja.

Jälkipigmentoinnin merkitys kokonaisuuden kannalta on vähintäänkin yhtä tärkeä kuin ensimmäisen pigmentoinnin!

Koskaan ei voi ennalta tietää miten kudos ottaa värin vastaan,miten väripigmentti muuttuu ihmisen oman pigmentin kanssa joten jälkipigmentoinnissa katsotaan sitä kaikkea ja tehdään tarvitavat korjaukset.

 • Vasta jälkipigmentointi takaa tasaseen ja viimeistellyn lopputuloksen.


Lopullinen väri ja tulos näkyy noin kuukauden kuluttua jälkipigmentoinnista.

 • Kodihoito-ohjeita on tärkeää noudattaa!
 • jos ensimmäisen kerran jälkeen sä et tule ajoissaan vahvistukseen 
 • vähintään pitää olla ”raamit” tallella mutta aikaisintaan kuitenkin 4vko:n päästä.

ON PALVELU OMALLA VASTUULLA!

Kestopigmentoinnin ideana on korostaa omia piirteitä turvallisella, hygieenisellä menetelmällä. Kestopigmentointi helpottaa jokapäiväistä elämää ja nopeuttaa päivittäisiä meikkausrutiineja. Kestopigmentointi on myös hyvä ratkaisu tilanteisiin, joissa et voi käyttää meikkiä, kuten harrastaessa liikuntaa, mutta haluat silti näyttää huolitellulta ja edustavalta. Jos koet meikkaamisen hankalaksi tai et voi allergisista tai muista syistä käyttää meikkiä, kestopigmentointi on hyvä vaihtoehto. Kestopigmentoinnilla voidaan myös korjata arpia, epäsymmetrisyyksiä tai häivyttää pigmentti- ja vitilegoläiskiä.

Kestopigmentointia tehdään yleensä kulmiin sekä silmän- ja huultenrajoihin kasvojen omia piirteitä ja värejä mukaillen. Kestopigmentoinnin sävyt ja muodot käydään aina etukäteen läpi asiakkaan kanssa. Ennen pigmentointia asiakas hyväksyy suunnitelman. Pigmentointi suunnitellaan aina näyttämään mahdollisimman luonnolliselta. Ennen kestopigmentointia käsiteltävälle alueelle levitetään puudutusaineita yksilöllisen tarpeen mukaan, mutta käsittely voi silti nipistellä ja kutittaa.

Kestopigmentointi tehdään käsityönä, joten kaikilla kestopigmentoijilla on oma tyylinsä ja kädenjälkensä. Ennen pigmentointiin menoa kannattaakin tutustua kestopigmentoijan edellisiin kestopigmentointitöihin, jotta tiedät mitä odottaa.

Kestopigmentointi tehdään väripigmentin avulla. Se pysyy ihossa 1-3 vuotta ihotyypistä riippuen. Kuivaihoisilla kestopigmentointi pysyy yleisesti ottaen kauemmin kuin rasvaisissa ihotyypeissä. Kestopigmentointia voisi kuvailla tekniikaltaan kevyeksi tatuoinniksi. Sitä ei kuitenkaan tehdä yhtä syvälle kuin tavallista tatuointia, vaan väri viedään vain ihon ylempiin kerroksiin. Kestopigmentointiin käytetään kertakäyttöisiä steriilejä neuloja, ja erityisesti tähän tarkoitukseen valmistettuja väriaineita. Käsittely joudutaan aina tekemään kahdesti, jotta saadaan pysyvämpi lopputulos.

Toinen käsittely tehdään noin kuukauden päästä ensimmäisestä käsittelykerrasta, mutta jos väri on tasainen ja kirkas toinen kerros ei tarvita. Heti käsittelyn jälkeen sävyt näyttävät tummemmilta kuin miltä lopputulos tulee myöhemmin näyttämään.

Kestopigmentointi ei vaadi erityistä hoitoa pigmentoidun alueen parannuttua. Käsittelyn jälkeen pigmentoiduissa kohdissa saattaa ilmetä lievää punoitusta, hilseilyä, turvotusta ja rupea. Käsitellylle alueelle suositellaan levitettäväksi hoitovoidetta, ja meikkausta tulisi välttää ensimmäisinä päivinä. Viikon ajan on syytä välttää aurinkoa, saunaa ja voimakasta hikoilua.

Erityisesti tähän tarkoitukseen valmistettuja väriaineita. Käsittely joudutaan aina tekemään kahdesti, jotta saadaan pysyvämpi lopputulos. Toinen käsittely tehdään noin kuukauden päästä ensimmäisestä käsittelykerrasta, mutta jos väri on tasainen ja kirkas toinen kerros ei tarvita. Heti käsittelyn jälkeen sävyt näyttävät tummemmilta kuin miltä lopputulos tulee myöhemmin näyttämään.

Kestopigmentointi ei vaadi erityistä hoitoa pigmentoidun alueen parannuttua. Käsittelyn jälkeen pigmentoiduissa kohdissa saattaa ilmetä lievää punoitusta, hilseilyä, turvotusta ja rupea. Käsitellylle alueelle suositellaan levitettäväksi hoitovoidetta, ja meikkausta tulisi välttää ensimmäisinä päivinä. Viikon ajan on syytä välttää aurinkoa, saunaa ja voimakasta hikoilua.

Kestopigmentointi on kuin ehostus, joka pysyy ympäri vuorokauden. Niin myös nukkumisen, saunomisen tai jumppaamisen jälkeen näyttää yhtä raikkaalta ja kauniilta. Freesi ulkonäkö on ja pysyy.

Tärkein syy, miksi naiset valitsevat kestopigmentoinnin, on mahdollisuus olla aina ehostetun näköinen riippumatta ajasta, olotilasta tai tekemisestä. Merkittävänä hyötynä on tietenkin luonnonkauneuden korostuminen omien kasvopiirteiden tehostamisen myötä, sekä totta kai ajan vapauttaminen erityisesti aamuisin, kun ehostamiseen menevä aika lyhenee. Myös ihon kunnon kannalta kestopigmentoinnista on hyötyä, koska enää ei tarvitse käyttää niin paljon ihoa rasittavia ehostustuotteita, joista moni saattaa jopa aiheuttaa allergista reaktiota.

Kestopigmentoinnissa käytettävät väriaineet ovat täysin turvallisia ja ihoystävällisiä. Väriaineet ovat orgaanisia ja ne vähitellen häviävät iholta lymfan mukana. Kestopigmentointi kestää 6 kuukaudesta useampaan vuoteen. Toimenpide tehdään täysin steriilisti; kestopigmentoinnissa käytetään aina vain kertakäyttöisiä neuloja ja muita oheis kertakäyttömateriaaleja.

Silmien kestopigmentointi

Silmien kestopigmentointi korostaa silmiä ja tuo katseeseesi lisää avaruutta. Se muun muassa imitoi rajauksia, täyttää tyhjät välit ripsien välissä, saa silmät näyttämään suuremmilta, visuaalisesti kohottaa luomia esim. ikääntymisen ja ihon veltostumisen johdosta sekä saa ripset näyttämään tuuheammilta. Silmien kestopigmentointi saa silmät näyttämään pysyvästi ehostetuilta ja korostetuilta, joka vähentää tarvetta käyttää päivittäin silmämeikkiä.

Kulmien kestopigmentointi

Kulmien kestopigmentoinnilla saadaan aikaiseksi yksilöllinen kasvojen piirteisiin sopiva kulmien muoto sekä väri. Oikeinlainen muoto korostaa silmiä ja katsetta ja väri saa kulmat näyttämään huoliteltuina ja symmetrisinä. Aina kulmien luonnollinen muoto ei sovikaan kasvojen muotoon, silloin kestopigmentoinnista voi olla apua tuomaan kasvoihin symmetrisyyttä. Kestopigmentoinnista voi olla myös hyötyä silloin kun osa luonnollisista kulmista puuttuu joko arven tai muun trauman johdosta.

Huulten kestopigmentointi

Huulten kestopigmentoinnin avulla saadaan huulten rajat näyttämään selkeämmiltä ja huulet pulleammilta. Lisäksi kestopigmentoinnilla voidaan korjata huulten muoto, tehdä niistä täyteläisemmät ja symmetrisemmät. Sävypaletti on laaja ja ammattilainen valitsee kullekin parhaiten soveltuva sävy, joka on lähellä omaa luonnollista huulten väriä.

Miten kestopigmentointia pitää hoitaa?

Parannuttuaan kestopigmentointi ei vaadi erityistä hoitoa. Alkuvaiheessa on kuitenkin tärkeää varmistaa ihon paraneminen. Tulehdusvaaran vuoksi käsiteltyä aluetta ei saa meikata 5 ensimmäisen päivän aikana. Saunominen ja uiminen on myös kiellettyä ensimmäisen viikon. Auringon ottaminen on kielletty ensimmäisen kuukauden ajan.

Kestopigmentoinnin korjaus ja täydennyshoito

Täydennyshoidossa pigmenttiä lisätään joko haalentuneen tai vaaleahkoksi jääneen pigmentoinnin päälle. Täydennyshoidolla voidaan myös säädellä sävyjä. Suositus on, ettei heti laiteta räväkkää väriä vaan edetään varovaisesti ja tarvittaessa pigmenttiä lisätään pikku hiljaa. Myös iho saattaa reagoida pigmenttiin arvaamattomasti haaleantaen sitä kokonaan tai paikallisesti, tuolloin täydennyshoidolla saadaan pigmenttiin taas syvyyttä.

Seuraavaksi ovat kotihoito-ohjeet: Tulehdusvaaran estämiseksi ja värin pysyvyyden takaamiseksi, pigmentoimisen jälkeen olisi n. viikon ajan vältettävä:

 • Meikkiä ja ihonhoitotuotteita
 • Auringonottoa ja solariumia (1kk )
 • Hikoilua aiheuttavaa urheilua
 • Saunomista ja uimista

Kestopigmentointi sopii melkein kenelle tahansa, mutta sitä ei suositella kaikille lääketieteellisistä syistä.

Mahdollisia esteitä kestopigmentoinnille voivat olla

 • Puudutusaineallergia
 • Sokeritauti
 • Verenohennuslääkitys
 • Verenvuototauti
 • Flunssa tai muu tulehdus
 • Hiv ja hepatiitti
 • Diabetes (lääkärin luvalla voidaan tehdä)
 • Vaikeat allergiat, rokahtumat ja ihottumat
 • Rikkonainen iho, aktiivit ihosairaudet /-muutokset (syntymämerkkiin tai tuoreeseen arpeen ei pigmentoida)
 • Veren hyytymisnopeuteen vaikuttavat lääkitykset, verenhyytymishäiriöt
 • Vahva verenpainelääkitys ( lääkärin lupa )
 • Vahva, jatkuva kortisonilääkitys
 • Aktiivit syöpähoidot, kemoterapia
 • Pahalaatuiset sydämen rytmihäiriöt, sydämen tahdistinhoito, epilepsia
 • Herpes aktiivivaiheessa
 • Huuliherpes ei estä kestopigmentointia, mutta siihen tarkoitettu lääkitys pitää aloittaa lääkärin ohjeen mukaan jo ennen kestopigmentoinnin tekemistä( 2-3 päivää ennen kestopigmentointia).
 • Silmätulehduksen jälkeen on syytä odottaa vähintään kaksi viikkoa ennen kestopigmentointia.

Ennen pigmentointia on syytä kertoa kestopigmentoijalle mahdollisista sairauksista.

Jos olet altis huuliherpekselle, huulia pigmentoitaessa estolääkitys tulisi aloittaa lääkärin ohjeen mukaisesti 2-4 päivää ennen kestopigmentointia.

Silmätulehduksen jälkeen on syytä odottaa vähintään kaksi viikkoa ennen kestopigmentointia.

VALMISTAUTUMINEN KESTOPIGMENTOINNIN TAI TATUOINNIN OTTOON

Älä nauti alkoholia 24 tuntiin ennen kestopigmentoinnin tai tatuoinnin ottamista. Verta ohentavien särkylääkkeiden ottaminen vuorokautta ennen, tai jälkeen tatuoinnin tai lävistyksen oton ei ole suositeltavaa. Nuku hyvin edellisenä yönä. Syö terveellisesti ja riittävästi, muistaen myös riittävän nestetankkauksen. Syö jotain pientä tunti ennen toimenpiteen alkamista, jotta saat verensokerit koholle. Näin vältetään mahdollista huonovointisuutta ja heikkoa oloa. Kestopigmentointien ja tatuointien ikäraja on 18 vuotta. Alle 18-vuotiailta vaadimme huoltajan suostumuksen. 

Lue lisää ...

­