­

Kaikki tuoreisiin lävistyksiin laittamamme korut ovat valmistettu Ruotsissa.

Huom. nämä hinnat sisältävät koruja   
Korvalehti (x1) 50,00 €
Korvalehti (x 2) 60,00 €
Nenänsivu 50,00 €

Syitä miksi käyttää sisäkierteisiä/push in koruja:

 • ulkokierteiset korut repivät kudosta lävistysreiässä joka kerta kun vaihdat korun.
 • ulkokierteiset korut keräävät kierteisiin kehon eritteitä (verta, kudosnestettä..) jotka saattavat ajan kuluessa aiheuttaa
 • tulehduksia ulkokierteiset korut lisäävät arven muodostumisen riskiä lävistykseen

Ikärajat: 15-18-vuotias täyttää ja allekirjoittaa liikkeellä asiakaslomakkeen jossa kysytään huoltajan suostumus kyseiseen lävistykseen. Huoltajan ei tarvitse olla mukana. Alle 15-vuotiaalla pitää olla huoltaja mukana. 

 

 

NÄR DU SKA TA HÅL I ÖRONEN

Före öronhåltagningen kommer du att få intyga att du har tagit emot ett skriftligt skötselråd, och att du godkänner villkoren i detta.

Villkoren är:

 • Jag är minst 18 år. Om inte, ska målsman godkänna villkoren.  
 • Jag/minderårig är fullt frisk och har inte några åkommor som gör att man bör avstå från öronhåltagning.
 • Efter håltagningstillfället är hålen i öronen mitt eget/min målsmans ansvar.

Ett nytaget hål i örat är ett litet sår. Därför är det viktigt att ta hand om det på rätt sätt under läkningsperioden, så att det inte blir infekterat. Genom att följa skötselråden minimerar jag risken för infektion.

SKÖTSELRÅD – SÅ GÖR DU MEDAN HÅLEN LÄKER

 1. Rör aldrig öronen utan att först tvätta händerna.
 2. Rengör de nytagna hålen i öronen noggrant, fram- och baksida, morgon och kväll. Låt örhängena sitta i, även vid ren­göring.
 • Använd flytande tvål och rengör gärna i samband med dusch/ hårtvätt. Skölj noga med rinnande rent vatten och torka torrt med rent papper eller ren tops.
 • Övrig rengöring görs med Blomdahl Piercing Aftercare rengöringsservetter, som är skonsamma mot huden. Med dessa kommer du åt att rengöra mellan öra och smycke/lås. Låt lufttorka. Använd en ny servett per öra och rengöringstillfälle. Obs! rengör inte med sprit/alkohol.
 1. Se till att det alltid är rent, torrt och luftigt runt de nytagna hålen.
 2. Täck öronen när du använder hårspray, parfym, smink, hårfärgningsmedel mm.
 3. Var extra försiktig när du drar kläder över huvudet så att örhängena inte fastnar i kläderna.
 4. Vid bad i bassäng, sjö eller hav: Vänta med att bada så länge som möjligt eller undvik att ha huvudet under vattnet.
 5. Efter bad, rengör antingen med flytande tvål eller Blomdahl Piercing Aftercare, rengöringsservetter – se punkt 2 ovan. Efter ca 6 veckor (ca 12 veckor för brosk) kan du byta till andra örhängen. Så här tar man bort håltagningsörhänget: Tvätta händer och öron noggrant, byt gärna direkt efter dusch/hårtvätt. Ta tag i smyckesdelen på örats framsida. Ta även tag i låset på örats baksida, med andra handen. Vicka sedan låset bestämt fram och tillbaka tills det lossnar. Ta försiktigt ut håltagningsörhänget och sätt i ett rent örhänge.
 6. Det tar upp till ett år innan hålen är helt läkta, så tänk på följande:
 • Var aldrig utan örhängen, eftersom hålen kan krympa och/eller växa igen.
 • Var försiktig vid byte av örhängen. Eftersom huden som har bildats inuti hålen är tunn och skör, är det lätt att den skadas och att det uppstår en infektion. Rengör därför örhängen och händer innan bytet, samt fortsätt hålla rent, torrt och luftigt runt hålen. Om du använder örhängen med lås, bör låsen inte tryckas tätt mot örats baksida.
 • En håltagning i örat gör huden extra känslig och risken för allergi är som störst under det första året. Därför bör du vara extra noggrann i ditt val av örhängen. I samråd med hudläkare har Blomdahl utvecklat bevisat snälla smycken som passar alla, särskilt dig som precis har tagit hål i öronen.

VIKTIGT!

Rodnad och/eller svullnad och/eller smärta och/eller utslag kan tyda på infektion. Om hålet är i den mjuka delen av örat, den s k örsnibben, ta ut örhänget och tvätta rent. Om det inte börjat bli bättre när du vaknar nästa dag, kontakta läkare. Om hålet är i örats brosk ta ut örhänget, tvätta rent och kontakta läkare omedelbart.

­